• Vigyázz a madárra…

  by  • 01/31/2013 • AnnaAspnes, CT, digitális SB, leírás • 2 Comments

  Nagyon szeretem ezt a számot. Egy régen volt – igaz sem volt múlt időben egy akkor számomra kedves ember ismertette meg velem – Ákos feldolgozásában. Ahogy utánaolvastam, az eredeti számot Révész Sándor énekelte, így most ezt linkelem be:

   
  Révész Sándor: Vigyázz a madárra

  Amikor megláttam Ilda madaras fotóit, egyből ez a szám ugrott be – és azt éreztem, hogy nekem ezekkel a fotókkal készítenem kell egy oldalt. Úgyhogy meg is kértem Ildát, hogy tegye ezt lehetővé nekem, és ő nagyon kedvesen igent mondott. Így született ez az oldalam:

  ::: credits :::

  Az oldal készítéséről:

  Ez egy egyszerű oldal, nincsenek benne extra technikák, de azért leírom, hogyan készült, hátha tudtok belőle egy-két ötletet hasznosítani.

  A háttérbe egy sötétebb papír került, amire egy majdnem teljes oldal nagyságú maszk, egy világosabb papírral. Nem tudom, hogy ismeritek-e Anna ArtsyKardz készleteit – sima kártyaként én nem nagyon tudtam használni őket, de aztán áttért arra a megoldásra, hogy réteges PSD fájlként is elkészítette őket. Itt is egy ilyet használtam fel, néhány rétege rákerült a fotóra is, a többi alá. A fotó alá került még néhány transfer, és egy maszk, amivel kicsit sötétebbé tettem a fotó környékén a hátteret. Majd miután készen voltam az elrendezéssel, a papírok kivételével elforgattam az egészet egy kicsit.

  Ha bármi kérdésetek lenne, keressetek nyugodtan e-mailben, vagy kérdezhettek itt, a blogon is.

  About

  Két fantasztikus gyerek anyukája vagyok. Amióta velük vagyok, az ő szemükön keresztül is nézem a világot. És amióta rátaláltam a scrapbook-ra, azóta megpróbálom úgy formába önteni az emlékeinket, hogy egyszer majd a gyerekeim is lássák az én szememen keresztül a világot.

  http://www.aprotalpak.hu

  2 Responses to Vigyázz a madárra…

  1. 01/31/2013 at 6:02 pm

   Köszönöm Eszti ezt a gyönyörű látvány-élményt! :)
   És köszönöm, hogy leírtad az alkotás folyamatát, sokat segít nekem, hogy még szebben tudjam én is összerakni, megkomponálni az oldalaimat. :) Anna kártyáinak használata számomra még rejtélyes, de majd én is úgy dolgozom velük, ahogy most leírtad. :) És majd ezentúl bátran kísérletezem az elforgatással is, mert nálad ez annyira szép és látványos! :)
   Szép estét, puszi!

  2. Kovaxka
   01/31/2013 at 11:31 pm

   A leírásaid is olyan szuperek, mint az oldalaid. :) Én szeretem Anna kártyáid, de psd formátumban még jobban használhatók!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *