• Vannak hetek…

  by  • 01/29/2014 • AnnaAspnes, ArtJournlaing, Captivated Visions, CEWE, DidoDesigns, digitális SB, GSO, Val C. Designs • 3 Comments

  … amikor nehezebben megy az alkotás, csak a szükségét érzem, hogy jó lenne. De aztán leülök a gép elé, és nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretném, és csak még feszültebb leszek.
  És vannak olyan hetek is, amikor meglátok egy készletet, és csak úgy alakul magától minden – tetszik a végeredmény is, és sokkal “könnyebbnek” érzem magam utána. Most éppen ebben a periódusban vagyok, és ez örömmel tölt el. Mutatom is, miket csináltam mostanában, és a hét végén jelenik meg majd Sissy-ék új készlete is, akkor hozom majd az azzal készített oldalaimat is.

  ValC készletével nagyon élveztem a játszadozást – igazából ez a fajta stílus lenne az, amit olyan jó lenne hagyományos módon elkészíteni. Erre egyelőre nincs meg az alkalmam/lehetőségem, úgyhogy maradtam a digi verziónál. :)

  EBaranyi_ValC_TBO_image2+copy

  ::: credits :::

  Szeretem ezt a fotót, egyik reggel készült, amikor Benikémmel mentünk iskolába. Mindig próbálok nyitott szemmel járni, és észrevenni az apró csodákat – de még inkább jellemző ez akkor, amikor a gyerekekkel vagyok. Beni is nagyon érzékeny ezekre a dolgokra, és ő hívta fel a figyelmem, hogy milyen szépen kel fel a nap a házak mögül, és kért, hogy fényképezzem le. Erre a fotóra írtam néhány megjegyzendő gondolatot a magam számára.

  EBaranyi_ValC_TBO+copy

  ::: credits :::

  Didó két készletet jelentetett meg a héten. A fotót Évi készítette a gyerekekről még a nyáron. Imádom, ahogy kézen fogva állnak – annyira jellemző ez rájuk, szinte mindig így közlekednek, ha együtt vannak. És a nevelőik (tanítónők, óvónők) is arról számolnak be, hogy szinte nincs olyan pillanat, amikor elfeldkeznének a másikról. Hihetetlen számomra ez az összetartozás – és fantasztikus megélnem nap mint nap.

  ::: credits :::

  ::: credits :::

  Egy nem olyan régen készült közös fotó Julcsikámmal, és egy dal, amit imádok és ami nagyon aktuális mostanában, sokat jár a fejemben.

  ::: credits :::

  ::: credits :::

  És hogy el ne felejtsem, még mindig fut az Oscraps-en az AnnaChallenge | Creative Use of Transfers kihívásom, vasárnapig még lehet jönni oldalakkal. Nagy örömömre rengeteg alkotás érkezett már eddig is – és csak biztatásként mondom, hogy ahány oldalt hoztok, annyiszor fog a nevetek szerepelni a kalapban. :)
  A kihíváshoz kapcsolódóan olvashattok egy bejegyzést Anna blogján is: Layout Deconstruction 20 | 3 Techniques Using Transfers and Overlays

  Én is készítettem egy újabb oldalt, szintén a transzferekkel játszadoztam…

  ::: credits :::

  ::: credits :::

  A múlt heti cewe-kihívásra készítettem ezt az oldalt – és ez most nagyon a szívem csücske lett. Most vettem észre, hogy ráadásul bekerült a GSO blogba is, és a DST-n is kiemelték.

  Rachel (Captivated Visions) blogján új kihívás jelent meg – CREATIVE SKILLS CHALLENGE 1 -, aki szereti a készleteit, annak jó szívvel ajánlom, a nyeremény ugyanis egy $15 értékű kupon! Angolul kevésbé tudóknak egy kis segítség. Ona rendszeresen ír tutorial-okat a blogra (itt találjátok őket), ezeket kell alkalmazni az oldalon – egészen pontosan: 1. használjatok egy olyan fotót az oldalon, amit rajzzá alakítotok (Ona leírása alapján – bár a technika úgysem visszakövethető… :) ) 2. használjatok 3 gesso-element (kissé realisztikussá téve) 3. használjatok 3 papírt egymásba blendingelve. Az oldalhoz min. 80%-ban Rachel készleteit kell használni és 2014. február 12-ig kell feltölteni a kihívás galériájába. Ha mindezzel megvagytok, akkor hagyni kell egy kommentet a kihívás kiírásának végén, linkelve a galériába feltöltött oldalt.

  Inspirációként én ezt az oldalt készítettem:

  ::: credits :::

  ::: credits :::

  És végül egy oldal csak úgy magáról a szépségről. Mert elég, ha csak nyitott szemmel járunk: annyi szépség van körülöttünk mindenhol, csak észre kell vennünk őket. Jobb lenne a világ, ha ezt nem felejtenénk el a nagy rohanásban.

  ::: credits :::

  ::: credits :::

  További szép hetet!
  Eszti

   

   

   

  About

  Két fantasztikus gyerek anyukája vagyok. Amióta velük vagyok, az ő szemükön keresztül is nézem a világot. És amióta rátaláltam a scrapbook-ra, azóta megpróbálom úgy formába önteni az emlékeinket, hogy egyszer majd a gyerekeim is lássák az én szememen keresztül a világot.

  http://www.aprotalpak.hu

  3 Responses to Vannak hetek…

  1. Margó
   01/29/2014 at 3:48 pm

   Milyen jó is, hogy nem kell választanom, hogy melyik oldal tetszik, vagy áll hozzám a legközelebb!! mindegyik közel van és mindegyik másért!! ♥
   .. és hálás vagyok Rachel kihívásának magyarra fordításáért !!! :)

  2. Kovaxka
   01/29/2014 at 4:33 pm

   Én se tudnék választani, minden oldaladat imádom!

  3. Hajni
   01/31/2014 at 6:50 pm

   Csodaszépek !

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *