Kis Lili és a Csillagtánc Csodája 3. rész

6. Fejezet: A Titokzatos Hegyek Árnyékában

Amint Lili és barátai a hegyek felé vették az irányt, a táj egyre szebbé és szebbé változott. A magas fák árnyékában hűvös szellő fújdogált, és a távoli hegyek hatalmas tömbjei lenyűgöző látványt nyújtottak.

„Ez a hely biztosan tele van rejtélyekkel és csodálatos kalandokkal,” mondta egy fiatal mókus, miközben ugrándozva követte a többieket.

Ahogy a nap kezdett lenyugodni, a hegyek árnyékai hosszabbak lettek, és a táj egyre titokzatosabbá vált. Egy szűk ösvényen haladtak tovább, mely a hegyek felé vezetett.

„Vajon hol találhatjuk meg a drágakövet?” kérdezte egy kíváncsi őzike.

„A bölcs bagoly azt mondta, hogy a nap első sugarainál” válaszolta Lili. „De milyen úton kell elindulnunk?”

Egyszer csak egy halk, rekedtes hang szakította meg a csendet. „Kik vagytok ti, és mit kerestek itt a hegyek között?” kérdezte egy öreg, megviselt róka, aki egy kőszikláról figyelte őket.

Lili elmesélte neki a küldetésüket, és a róka bólogatva hallgatta. „A drágakő a Nap Kapujánál van, ahol a hegy csúcsai összeérnek. De vigyázat, az út veszélyes és tele van próbatételekkel.”

„Köszönjük a tanácsot,” mondta Lili. „Készen állunk a kihívásokra.”

Az éjszaka beálltával a csillagok kivilágították az utat, és a társaság folytatta az utazást. A hegyek lábánál egy tó partjára értek, ahol egy óriási, bölcs teknős várta őket.

hatodik fejezet estimese

„Szeretnétek átkelni a tavon?” kérdezte a teknős.

„Igen, a hegyek felé tartunk,” válaszolt Lili.

„Akkor készüljetek fel egy próbára,” mondta a teknős. „Csak azok kelhetik át a tavat, akik meg tudják osztani a legnagyobb tanításukat.”

Minden állat sorban elmondta, mit tanult az életben. Lili története a barátság fontosságáról szólt, míg a többiek az erdő titkairól, a bátorságról és a szeretetről beszéltek.

A teknős elégedetten bólintott. „Jól van, ti valóban méltók vagytok az útra. Átkelhettek a tavon.”

A csillagfényben csillogó tavon átkelve, Lili és barátai újra szilárd talajra léptek, és folytatták az utat a hegyek felé.

7. Fejezet: A Nap Kapuja és a Próbatételek

A hajnal első sugarai éppen a hegyek csúcsait érintették, amikor Lili és társai elértek egy hatalmas, kőből faragott kapuhoz. A kapu két oldalán két hatalmas szobor állt, melyek a Nap és a Hold jelképeit tartották.

„Ez lesz a Nap Kapuja,” mondta Lili. „De hogyan juthatunk át rajta?”

Ahogy közelebb léptek, a két szobor megelevenedett, és mély hangon szóltak hozzájuk: „Üdvözlünk benneteket, utazók. Három próbatételen kell átesnetek, hogy átjussatok a kapun.”

Az első próbatétel a bátorságról szólt. Egy hatalmas, lángoló gyűrűn kellett átugraniuk. Minden állat, Lilitől kezdve az őzikékig, bátran szembenézett a kihívással és sikeresen átugrott a gyűrűn.

A második próba az önzetlenségről szólt. Egy rejtélyes ládát mutattak nekik, amelyet csak az nyithatott ki, aki készen állt megosztani a legértékesebb tulajdonságát másokkal. Lili gondolkodott egy pillanatig, majd rájött, hogy az ő legértékesebb tulajdonsága a vidámság. Mosolyogva megosztotta vidámságát a társasággal, mesélve nekik egy vicces történetet, amitől mindenki nevetni kezdett.

Amint a nevetésük betöltötte a levegőt, a láda csodálatosan kinyílt, és egy fénylő kristályt mutatott, ami a következő próba kulcsa volt. Lili és barátai meglepődve, de boldogan fogadták az újabb sikerüket, és készen álltak a következő próbatételre.

A harmadik és utolsó próba a bölcsességről szólt. Egy rejtvényt kellett megfejteniük, amely az erdő és az ég kapcsolatáról szólt. A baglyok közösen találták meg a választ, amely az élet körforgására utalt.

Minden próbát sikeresen teljesítve, a kapu lassan kinyílt, és egy ragyogó út tárult eléjük, amely a hegyek mélyébe vezetett.

„Eljött az idő, hogy megtaláljuk a drágakövet,” mondta Lili, miközben a csillogó úton haladtak előre.

A társaság izgatottan lépdelt tovább, tele reménnyel és kíváncsisággal, hogy mit rejtenek a hegyek mélyei és hogyan segíthetnek Csillogónak, hogy részt vegyen a varázslatos Csillagtáncban.

Kis Lili és a Csillagtánc Csodája 2. rész

4. Fejezet: Az Elszánt Utazás

Ahogy a hajnal első sugarai átszűrődtek az erdő lombjain, Lili és mindegyik erdei barátja, a mókusok, baglyok, őzikék, és a szarvasok, összegyűltek a tisztáson. Lili, a kis csillogó bundájú nyuszi, izgatottan mesélt nekik Csillogóról, a kis csillagról, aki nem tudott eléggé ragyogni, hogy részt vegyen a Csillagtáncban.

„Segítenünk kell neki!” hirdette Lili. „Csillogónak is ott a helye a Csillagtáncban, mint minden csillagnak.”

Egy bölcs, öreg bagoly, akit mindenki csak Bölcs Búhónak hívott, csatlakozott hozzájuk, és egy régen elveszett drágakőről mesélt, amelynek a fénye még a csillagokét is túlszárnyalhatja. „Ezt a követ csak a legtisztább szívű állatok találhatják meg,” mondta Bölcs Búhó. „És ez segíthet Csillogónak újra ragyogni.”

Lili szeme csillogott a reménytől. „Akkor azonnal meg kell keresnünk ezt a drágakövet!” kiáltotta izgatottan.

Az állatok izgatottan bólogattak, és egyetértettek abban, hogy segítenek Lilinek ebben a nemes küldetésben. Az erdő mélyén, ahol a napfény alig szűrődött át a sűrű lombkoronán, útnak indultak, hogy megkeressék a titokzatos drágakövet.

Ahogy az erdőt elhagyták, a táj nyílt síkságokká változott. A szél suhogó füvet ringatott, és a távolban a hegyek óriási árnyékot vetettek a földre. Az útjuk kezdete után nemsokkal találkoztak egy kis teknőssel, aki szomorkodva kereste az anyukáját.

negyedik fejezet estimese

„Kérlek, segítsetek nekem megtalálni az anyukámat!” mondta a kis teknős.

Egyik barátjuk, egy ifjú szarvas, habozott. „Szeretnénk, de sietnünk kell. A Csillagtánc kezdete előtt csak kilenc napunk van!”

Lili azonban határozott volt. „Nem hagyhatjuk itt ezt a kis teknőst. Segítenünk kell neki!”

Így hát, a kis teknős vezetésével, elindultak az anyukáját keresni. Órákon át járták a síkságokat, míg végül egy folyópart szélén megtalálták a kis teknős anyukáját.

„Ó, köszönöm nektek!” mondta a teknős anyuka. „Nagyon aggódtam érte.”

Amikor megtudta, hogy Lili és barátai miért sietnek, azt mondta: „A virágoskert közepén található a legbölcsebb bagoly. Ő biztosan tud nektek segíteni.”

Lili és barátai hálásan bólintottak, és elköszönve a teknősöktől, újra útnak indultak.

5. Fejezet: A Bölcs Bagolyhoz Vezető Út

A nap már magasan járt az égen, mikor Lili és társai a virágoskerten át haladtak. A virágok színes kavalkádja kápráztatta a szemüket, a levegő illatos volt, és a méhek zümmögése töltötte be a környéket.

„Biztosan közel vagyunk,” mondta Lili, miközben a színes virágok között haladtak előre.

Az útjukat egy hatalmas tölgyfa állta el, melynek vastag ágai alatt egy tekintélyes, szürke tollú bagoly ült. Ez volt a virágoskert legidősebb és legbölcsebb lakója.

otodik fejezet estimese 1

„Jó napot, nagy bölcsességű bagoly!” köszöntötte Lili tisztelettel.

A bagoly lassan fordította a fejét, és mély, bölcs tekintettel nézett rájuk. „Mit keresnek itt, kis állatok?” kérdezte mély hangon.

Lili elmesélte neki Csillogó történetét, és hogy keresik a titokzatos drágakövet, amely segíthet a kis csillagnak újra fényesen ragyogni.

A bagoly gondterhelten bólintott. „Igen, ismerem ezt a drágakövet. Sokan keresték már, de kevesen találták meg. Csak a legtisztább szívűek képesek megtalálni. Menjetek a hegyek felé, ott, ahol a nap első sugarai érintik a földet, ott találjátok meg az utat, ami a drágakőhöz vezet.”

Lili és barátai köszönetet mondtak a bölcs bagolynak, és újra útnak indultak, tele reménnyel és elszántsággal, hogy megtalálják a drágakövet, és segítsenek Csillogónak a Csillagtáncban részt venni.

Kedvencünk a poszthoz: Nyuszifül szundikendő erdei állatok mintával

Kis Lili és a Csillagtánc Csodája 1. rész

1. Fejezet: Kis Lili és a Varázserdő

Egyszer volt, hol nem volt, volt egy csillogó bundájú, kíváncsi kis nyuszi, Kis Lili néven. Kis Lili egy csodálatosan színes, varázslatos erdő szélén lakott, ahol a fák levelei a legkülönfélébb árnyalatokban zöldelltek, és a virágok színes pompájukkal csalogatták a pillangókat. Minden nap játék volt a napi teendő: mókázott a vidám mókusokkal, meséket hallgatott a bölcs baglyoktól, és szaladgált a kedves őzikékkel. Együtt kacagtak, ugrándoztak, énekeltek, élvezték az erdő békés, harmónikus hangulatát.

elso fejezet estimese

2. Fejezet: A Csillagtánc Felfedezése

Egy gyönyörű nyári estén, miközben Lili a csillagfényes égboltot szemlélte, egy különlegesen halvány fényű kis csillagra lett figyelmes. Ezt a csillagot Csillogónak nevezte el, és elgondolkodva nézte, hogyan pislog az éjszakai égen. Lili kíváncsiságtól vezérelve megosztotta felfedezését az erdei barátaival: a mókusokkal, baglyokkal és őzikékkel.

„Ti láttátok már ezt a kis csillagot? Olyan halványan ragyog,” kérdezte Lili, miközben mindannyian az égre tekintettek.

Az állatok csoportja összegyűlt körülötte, és elgondolkodva bámultak az éjszakai égre. Egyikük sem tudta biztosan, miért ragyog olyan gyengén Csillogó, de egyik bölcs bagoly felvetette, hogy talán ez valahogy összefügg a Csillagtánccal.

„Lehet, hogy ez a kis csillag is részt akar venni a Csillagtáncban, de valamiért nem tud,” mondta a bagoly. „A Csillagtánc egy különleges esemény, amikor a csillagok alászállnak az erdőbe, és együtt táncolnak az állatokkal.”

Lili szemét csodálkozás töltötte el, és elhatározta, hogy ő is látni akarja ezt a csodálatos táncot, és meg szeretné tudni, miért olyan halvány Csillogó. „Holnap reggel elindulunk, és megkeressük a választ,” mondta határozottan.

Ahogyan egyre később lett, Lili és barátai a tábortűz mellett ültek, és meséket mondtak a csillagokról és az erdő titkairól. Lili azon tűnődött, vajon mi lehet a titok Csillogó mögött, és hogyan segíthetne neki. Végül elszenderedett, álmodozva a következő nap kalandjáról és a titokzatos Csillagtáncról.

masodik fejezet estimese

3. Fejezet: A Halványodó Csillag Problémája

A következő reggelen Lili és az erdei barátok izgatottan vágtak neki az útnak, hogy megtalálják a csillagot. Az erdő mélyén barangolva, vidám nevetéssel töltötték meg a levegőt, miközben Lili vezette őket a csillagfény felé. Ahogy az este leszállt, a csillagok egyre fényesebben ragyogtak az égbolton. Hirtelen, egy különösen fényes csillagot láttak lehullani, ami az erdő mélyére zuhant. Lili és barátai azonnal a csillag felé futottak. A sötét erdőben, a hold fényénél megpillantották a halványan fénylő csillagot, Csillogót, aki ott pihent az erdő aljnál. Lili aggódva hajolt a csillag felé, hogy megtudja, mi történt vele, és hogyan segíthetnének. Lili megközelítette a csillagot, és megtudta annak problémáját: Csillogó attól félt, hogy nem tud részt venni a Csillagtáncban, mert nem ragyog eléggé. Lili, aki mindig is szívesen segített másoknak, elhatározta, hogy segít Csillogónak visszanyerni a ragyogását, hogy a kis csillag is ott lehessen a varázslatos táncban.

harmadik fejezet estimese

Kedvencünk a poszthoz: Nyuszifül szundikendő erdei állatok mintával

Melyik a legjobb babafészek, avagy hogyan tegyük nyugodttá és meghitté újszülött gyermekünk alvását?

baboca

Az újszülött gyermekek az első hetekben a nap nagy részében „kuporgó” pózban alszanak. A pocaklakói ösztön miatt ők még pár hétig csak ebben a pózban érzik jól magukat és elsősorban a pici, szűk térhez vannak szokva. Születésük után számukra riasztó lehet a hirtelen nagy tér, mivel 9 hónapon keresztül az anyaméh volt számukra az egyetlen ismert világ. Az édesanya szívdobbanását, hangját vagy az édesapa hangját ismerik a legbiztosabban, de tompán a külső zajokat is hallották az anyaméhben. És most, hogy megszületett rengeteg új és esetleg számára riasztó zajok érik gyermekedet. Mindezek miatt a babafészek pont ebben segít, hogy kisbabád biztonságérzetét növeld. Egy fantasztikus és jó találmány! Fontos, hogy babád biztonságban érezze magát születése után is.

Ezt legfőképpen úgy érheted el, ha megfelelő méretben választasz neki babafészket. Ha a fészek jól körbe öleli, biztosan nyugodtabban fog pihenni. És egy jó tanács: nem szabad túl nagy méretet választani csak azért, hogy még sokáig jó legyen, hiszen azzal a legfontosabb szerepét veszíti el. Személy szerint a nagyobb fészkekhez éppen ezért készítek úgynevezett szűkítőket, melyek külön kivehetőek a fészekből és akár babakocsiba helyezve is használhatóak.

Fontos tisztában lenni azzal is, hogy kisbabánk számára az illatok is nagyon lényegesek. Az édesanya illata már ismert a baba számára. Ha úgy érzed gyermeked nagyon nyugtalan, de épp egyéb teendőid miatt nem tudod karjaidba venni, tedd az egyik ruhadarabodat a babád mellé vagy takard be vele – a megszokott, ismert illat és a megnyugtató szűk kis tér biztosan segíteni fog neki a nyugodt alvásban.

Amennyiben babád már születésétől kezdve használ fészket, utazásnál is vidd magaddal. Így idegen helyen (pl. nagyszülőknél) is őt a számára fontos, ismert illatok fogják körbe venni. Ezáltal az otthonról jól ismert illatok maradnak meg számára idegen helyeken is. Újszülött számára ajánlott babafészek méretei: fekvő felületük 60 x 30 cm, ezt körbe veszi egy antiallergén töltőanyaggal betöltött +15 cm vastag perem. Átlagos babák 46-53 cm között születnek, de még ha 56 cm a születési hossza is a gyermekednek, ez a fészek még 3 hónapos koráig egészen biztosan használható.

Milyen a legjobb babafészek? Mi tudjuk a választ!

Nálunk a legfontosabb szempont kisbabád biztonsága, ezért minden általam készített babafészek2 rétegből áll. A legjobb babafészek tehát mindig az ami a legbiztonságosabb: A külső, színes-mintás pamutvászonból és egy speciális textilből, mely megakadályozza a töltőanyag átszivárgását. Továbbá babafészkeim extra magas peremmel készülnek, így téve még biztonságosabbá használatukat. A babafészkek kifordíthatóak, így mindkét oldaluk használható fekvő felületként. Elkészítésük során kizárólag bevizsgált, bőrbarát és antiallergén textileket ill. töltőanyagot használok.

Tímea, az Aprótalpak babavilág kézműves készítője